Forsker og antropolog Birgitte Romme Larsen kom til Jelling for at fortælle om sin forskning i Jelling. Gensynet vagte stor glæde for de mange frivillige og borgere i byen, der mødte op.

I foredraget gjorde Birgitte det klart, at en af grundene til det gode naboskab mellem byens borgere og asylcenteret var den pragmatiske tilgang i behov og midler. 

Birgitte gav et eksempel på, hvordan vuggestuen Antons Lade ligger midt indeni asylcenteret, fordi der i sin tid var et behov for plads til en ny institution i Jelling samtidig med at Asylcenteret havde en bygning til rådighed de ikke havde brug for. 

På den måde er der gennem tiden opstået mange pragmatise løsninger i byen. Og det er netop den tilgang, der har gjort asylcenteret til en almindelig institution, som byens andre institutioner går i dialog med. 

Projektet Sammen om Jelling har til formål at fortsætte udviklingen af det gode naboskab gennem fællesskab omkring aktiviteter i byen. 

Alle gode ideer er velkomne og byens borgere er altid velkommmen til at tale med projekleder Marianne Quist. Marianne kan kontaktes på marf@redcross.dk