Dans på Brandbjerg Højskole

En aften i oktober kørte to fyldte busser fra Jelling asylcenter til Brandbjerg Højskole for et unikt kulturmøde med dans fra flere steder i verden.

Centerets ihærdige danseinstruktør

Omtrent 40 elever fra blandt andet Danmark, Franking, Japan og Peru stod klar i gymnastiksalen på Brandbjerg Højskole iklædt sportstøj og strømpesokker, da asylcenterets helt egen danseinstruktør Nezha trådte ind. Nezha fik forklaret, at hun kun snakkede lidt dansk og ellers spansk og arabisk. Hun fik os ihærdigt talt i gang på dansk, men derefter tog den spanske side over.

 

{

That was really fun!

– Elev

Gymnastiksalen blev fyldt af arabiske og spanske rytmer, mens Nezha instruerede os i hvilken retning, vi nu skulle bevæge hofterne i, og hvordan vi skulle sno hænderne. Vi nåede både at danse salsa og energisk zumba, da højskolens elever begyndte at se lidt trætte ud efter en times hoppen rundt, på trods af at Nezha kunne have fortsat i dobbelt så lang tid.

Efter en kort vandpause skiftede musikken i gymnastiksalen, da nogle af centerets nyankomne afghanske beboere overtog højtalerne med traditional afghansk musik. Alle stillede op i en cirkel og begyndte at bevæge sig rundt stille og roligt, mens de klappede til venstre og så til højre. Efter lidt tøven fulgte højskolens elever trop til de nye rytmer. Du kan se et kort klip af dette lige nedenunder.

 

{

Bíen, me gusta mucho!

– Nezha, danseinstruktør