Herdis Ulriksen søgte Sammen om Jellings Samskabelsespulje og arrangerede en fælles biograftur for asylansøgere og unge kursister fra Brandbjerg Højskole.

I første omgang var det Herdis’ idé, at give de unge kvinder på asylcenteret en oplevelse. I Sammen om Jelling vil vi gerne skabe fælles oplevelser på tværs af byen, så med en invitation til centerets unge og Brandbjergs Kursister blev det en dejlig gruppe unge mennesker, der mødtes til fælles film i Byens Bio og efterfølgende caféhygge på Byens Café.

– Og det blev virkelig en rigtig fin oplevelse. For en enkelt asylansøger var turen den første biograftur nogensinde, mens  det for andre var mange år siden.

” Jeg var bekymret for hovedpersonen i filmen, fordi jeg ved, hvor svært det er at leve under presset af stereotyper, rammer og begrænsninger.  Jeg er taknemmelig for vores møde i dag. Jeg håber at jeg bliver en del af Danmark. Der er så mange samfund, hvor en kvinde ikke har ret til følelser og hvor hun er begrænset af traditioner”.

Filmen gav et fælles afsæt til at snakke om kvinders muligheder, forskelsbehandling, og det blev hurtigt til personlige fortællinger fra rejser rundt omkring i verden, til kvinders possition i Østeuropa og det historiske oprør i Iran lige nu. 

Har du også en god idé til et spændende møde på tværs af byen, så søg Samskabelsespuljen.